Yksityisyyssuojan

LR-Shopin tietosuojaseloste


LR HEALTH & BEAUTY SUOMI | 18.05.2018

Me, LR Health & Beauty Systems Oy, haluamme tämän tietosuojaselosteen avulla tiedottaa sinua siitä, miten käsittelemme ja käytämme henkilötietojasi, kun käytät verkkokauppaamme (shop.lrworld.com). LR Health & Beauty Systems Oy noudattaa EU:n tietosuoja-asetuksen (General Data Protection Act, GDPR) ja muu tietosuojalaki.

1. Mihin tarkoituksiin ja millä oikeudellisilla perusteilla henkilötietoja käsitellään?

Henkilötietoja ovat kaikki tunnistettuun tai tunnistettavissa olevaan luonnolliseen henkilöön liittyvät tiedot, joita ilmoitat meille, joita hallussamme muodostuu tai joita keräämme muilla tavoin. Verkkokauppamme käytön yhteydessä käsittelemme sinusta seuraavia henkilötietoja:

1.1 Perustiedot
Perustietoja ovat nimi, osoite, syntymäaika, puhelin-, faksi- ja matkapuhelinnumero, sähköpostiosoite, tilitiedot sekä tietyt vapaaehtoisesti annetut tiedot (esim. luottokorttitiedot).

Käsittelemme perustietojasi EU:n tietosuoja-asetuksen 6. artiklan kohdan 1 b mukaisesti verkkokauppamme kautta kanssasi tehdyn ostosopimuksen toteuttamiseen. Ilman perustietojen käsittelyä sopimuksen tekeminen ja toteuttaminen ei ole mahdollista.

Lisäksi käsittelemme perustietojasi tilaamiesi sähköpostiuutiskirjeiden lähettämiseen tiedottaaksemme sinulle tarjontamme uudistuksista ja muutoksista. Tämän oikeudellinen peruste on suostumuksesi EU:n tietosuoja-asetuksen 6. artiklan kohdan 1 a mukaisesti. Muutoin käsittelemme perustietojasi markkinointitarkoituksiin siltä osin kuin tähän liittyy ensisijainen oikeutettu etumme EU:n tietosuoja-asetuksen 6. artiklan kohdan 1 f mukaisesti.

1.2 Tilaustiedot

Tilaistietoja ovat tiedot tekemistäsi tai keskeyttämistäsi tilauksista, kuten tilatut nimikkeet, valittu maksutapa sekä hinnat. Käsittelemme näitä tietoja tietosuoja-asetuksen 6. artiklan kohdan 1 b mukaisesti sovittujen tilausten täyttämiseen ja laskuttamiseen. Tilaustietoja luovutetaan myös (muille) LR-kumppaneille sikäli kuin ne liittyvät heidän bonuksiinsa. Näissä tapauksissa oikeudellinen peruste on EU:n tietosuoja-asetuksen 6. artiklan kohta 1 f (oikeutettu etu). Ilman tätä tilaustietojen käsittelyä sopimuksen tekeminen ja toteuttaminen ei ole mahdollista. Muutoin käsittelemme tilaustietojasi markkinointitarkoituksiin siltä osin kuin tähän liittyy ensisijainen oikeutettu etumme EU:n tietosuoja-asetuksen 6. artiklan kohdan 1 f mukaisesti.

1.3 Käyttäjätili

Voit luoda käyttäjätilin helpottaaksesi ostosten tekoa verkkokaupassamme. Tässä tapauksessa tallennamme käyttäjätilillesi ("Oma tili") perustietosi ja tilaustietosi (historia).Sivu 2/7Näin voit milloin tahansa kirjauduttuasi sisään tarkastella vanhoja tilauksia ja tehdä uusia tilauksia ilman, että joudut antamaan tietosi uudelleen.

Käsittelemme näitä tietoja tietosuoja-asetuksen 6. artiklan kohdan 1 b mukaisesti haluamasi käyttäjätilin luomiseen. Ilman näiden tietojen käsittelyä käyttäjätilin luominen ei ole mahdollista.

1.4 Selaustiedot

Selaustietoja ovat tiedot vierailustasi verkkokauppamme (shop.lrworld.com) Internet-sivustolla, esimerkiksi siitä, millä sivuilla olet käynyt ja kuinka kauan olet niillä viipynyt.

Jokaisella verkkokauppamme jonkin sivun käyttökerralla tietoja tästä käytöstä tallennetaan anonymisoituina lokitiedostoon. Henkilötietoja eikä IP-osoitetta ja selaimen ominaisuuksia ei kerätä. Tietoja laajennuksista ja evästeistä on kohdissa Fehler! Verweisquelle konnte nicht gefunden werden. ja 4. Selaustietojen käsittelyn oikeudellinen peruste on kaikissa tapauksissa ensisijainen oikeutettu etumme tietosuoja-asetuksen 6. artiklan kohdan 1 f mukaisesti.

2. Luottokelpoisuuden tarkistus ja automatisoitu päätöksenteko

Jotta voimme tarjota mahdollisimman hyviä vaihtoehtoja maksutavan valinnassa ja ehkäistä maksuliikenteen vaikeuksia, suojaamme sinua ja itseämme väärinkäytöksiltä lähettämällä luottokelpoisuuden tarkistamiseen tarvittavat tiedot SCHUFA Holding AG:lle, Kormoranweg 5, 65201 Wiesbaden, Saksa, sellaisten tilausten yhteydessä, jotka edellyttävät meiltä ennakkosuoritusta (maksu postiennakolla, laskulla tai tilausmaksuna). Näissä tapauksissa oikeudellinen peruste on EU:n tietosuoja-asetuksen 6. artiklan kohta 1 f (oikeutettu etu). Ilman luottokelpoisuustietoa ennakkosuoritusta edellyttävät maksutavat eivät ole mahdollisia.

3. Linkit

Käytämme linkkejä muilla verkkosivustoilla ja kolmansien osapuolen palveluissa oleville Internet-sivuillemme, esimerkiksi sosiaalisen median kanaville, kuten Facebookiin, Twitteriin tai Youtubeen. Tietojen käsittelystä tällaisten muiden palveluntarjoajien verkkosivustoilla vastaavat vain nämä kolmannet osapuolet, ja niiden tietosuojaohjeita sovelletaan.

4. Evästeet ja seuranta

4.1 Perustiedot

4.1.1 Mitä evästeet ovat?

Me ja kumppanimme käytämme ns. evästeitä tehdäksemme verkkosivustoistamme mahdollisimman käyttäjäystävällisiä ja tehdäksemme mainonnastamme kiinnostavampaa sivustoillamme kävijöille. Evästeet ovat pieniä tiedostoja, jotka tallennetaan kävijän kiintolevylle. Ne mahdollistavat tietojen säilyttäminen tietyltä ajanjaksolta ja kävijän tietokoneen tunnistamisen. Tämä tapahtuu osittain myös niin sanottuja verkkojäljitteitä, joita ei tallenneta kävijän kiintolevylle, mutta jotkaSivu 3/7voivat olla evästeiden tavoin avuksi tietokoneen tunnistamisessa. Seuraavassa termillä ”eväste” tarkoitetaan sekä evästeitä teknisessä mielessä että verkkojäljitteitä ja vastaavia teknisiä menetelmiä.

Kun käyt sivustollamme ensimmäisen kerran, näet aloitussivulla tietosuojailmoituksen sekä evästeiden hyväksymistekstin. Jos jatkat sivuston käyttöä etkä kiellä evästeiden käyttöä, selain tallentaa suostumuksesi, jotta emme joudu näyttämään samaa ilmoitusta uudelleen jokaisella sivulla. Jos tämä suostumus puuttuu selaimestasi (esim. poistettuasi selaushistorian), tämä ilmoitus tulee näkyviin taas seuraavalla kerralla, kun käyt sivustollamme.

4.1.2 Mitä evästeitä käytämme?

Käytämme sivustoillamme kahdenlaisia evästeitä: (1) teknisesti välttämättömiä evästeitä, joiden puuttuminen rajoittaisi sivustojemme toimintaa ja (2) valinnaisia analyysi-, kohdennus- ja mainostusevästeitä:

(a) Teknisesti välttämättömät evästeet

Nämä evästeet ovat välttämättömiä, jotta voit liikkua sivustoillamme ja käyttää niiden toimintoja. Ne tallentavat esimerkiksi tiedot ostoskoriin lisäämistäsi tuotteista tai tilauksen tekovaiheesta, tai voit niiden avulla etsiä kauppiaita, joilta voit hankkia tuotteitamme (esim. avaamalla kartan lähialueestasi). Nämä evästeet eivät kerää sinusta tietoja, joita käytettäisiin markkinointitarkoituksiin tai jotka kertoisivat, millä Internet-sivustoilla olet käynyt. Nämä evästeet ovat istuntokohtaisia ja vanhenevat, kun käyntisi sivustollamme (istunto) päättyy. Tämäntyyppisten evästeiden poistaminen käytöstä rajoittaisi verkkosivustojemme tai niiden osien toimintaa.

(b) Analyysi-, kohdennus- ja mainosevästeet

Analyysievästeet keräävät tietoa siitä, miten käyttäjät kaikkiaan käyttävät sivustoa, esimerkiksi millä sivuilla he käyvät useimmin ja saavatko he sivustoilta virheilmoituksia. Nämä evästeet eivät kerää tietoja, joiden perusteella käyttäjiä voidaan tunnistaa. Kaikkia näiden evästeiden avulla kerättyjä tietoja käytetään ainoastaan sivuston toiminnan ja palvelun tutkimiseen ja parantamiseen. Käytämme sivustojemme analysointiin Google Inc:n tarjoamaa Google Analytics -verkkoanalyysipalvelua. Google Analyticsiin avulla kerätyt tiedot vierailustasi tällä sivustolla siirretään ja tallennetaan Googlen Yhdysvalloissa sijaitsevalle palvelimelle. Kun sivuston IP-anonymisointi otetaan käyttöön, Google lyhentää IP-osoitteet Euroopan unionin jäsenmaissa ja muissa Euroopan talousalueen sopimusmaissa ennen siirtoa.

Kohdennus- ja mainosevästeitä käytetään mainonnan kohdentamiseen sinulle ja räätälöimiseen kiinnostuksenkohteidesi mukaan. Niiden avulla myös määritetään, kuinka usein sama mainos näytetään sinulle, mitataan mainoskampanjoiden tehokkuutta ja tutkitaan henkilöiden käyttäytymistä mainoksen katsomisen jälkeen. Mainosverkostot sijoittavat näitä evästeitä sivustoille verkkosivustojen ylläpitäjien suostumuksella (tässä tapauksessa meidän suostumuksellamme). Evästeet tunnistavat, että käyttäjä on vieraillut sivustolla, ja välittävät nämä tiedot muille, esimerkiksiSivu 4/7mainontayrityksille, tai mukauttavat mainonnan itse vastaavasti. Usein ne liittyvät johonkin verkkosivuston toimintoon, jonka kyseinen yritys tarjoaa. Käytämme näitä evästeitä luodaksemme linkkejä sosiaalisiin verkostoihin, jotka voivat sitten käyttää tietoja vierailustasi edelleen mainonnan räätälöintiin sinulle muilla sivustoilla sekä tarjotakseen käyttämiemme mainosverkostojen tietoja vierailustasi siihen tarkoitukseen, että selauskäyttäytymisesti perusteella voidaan myöhemmin näyttää sinua mahdollisesti kiinnostavaa mainontaa.

Tämän luokan evästeiden poistaminen käytöstä ei heikennä verkkosivustojemme toimintaa. Tällä hetkellä käytämme tämän luokan evästeitä ja seurantateknologiaa etrackerilta (kohta 4.2) ja Google Analyticsilta (kohta 4.3).

4.2 etracker / evästeet

Tällä sivustolla kerätään ja tallennetaan tietoja markkinointi- ja optimointitarkoituksiin etracker GmbH:n (www.etracker.com) teknologioilla. Näistä tiedoista voidaan laatia käyttöprofiili salanimellä. Tähän tarkoitukseen voidaan käyttää evästeitä. etracker-teknologioilla kerättyjä tietoja ei käytetä ilman erikseen annettua suostumusta sivustolla kävijän henkilöllisyyden tunnistamiseen, eikä niitä yhdistetä salanimen haltijan henkilötietoihin. Tietojen keräämisen ja tallentamisen jatkossa voi kieltää milloin tahansa.

Haluan jäädä pois etracker-laskennasta.

4.3 Google Analytics

Tämä sivusto käyttää Google Analytics -verkkoanalyysipalvelun toimintoja. Palvelun tarjoaa Google Inc. 1600 Amphitheatre Parkway Mountain View, CA 94043, USA. Google Analytics käyttää ns. evästeitä. Evästeellä kerätyt tiedot vierailustasi tällä sivustolla siirretään ja tallennetaan Googlen Yhdysvalloissa sijaitsevalle palvelimelle.

Jos IP-anonymisointi on käytössä tällä sivustolla, Google lyhentää IP-osoitteet Euroopan unionin jäsenmaissa ja muissa Euroopan talousalueen sopimusmaissa ennen siirtoa. Vain poikkeustapauksissa koko IP-osoite siirretään Googlen palvelimelle Yhdysvalloissa ja lyhennetään siellä. Google käyttää näitä tietoja sivuston ylläpitäjän toimeksiannosta sivuston käytön analysointiin, raporttien laatimiseen toiminnasta sivustolla sekä muiden sivuston ja Internetin käyttöön liittyvien palvelujen tarjoamiseen sivuston ylläpitäjälle. Google Analyticsin puitteissa selaimen välittämää IP-osoitetta ei yhdistetä muihin Googlen tietoihin.

Voit estää evästeiden tallentamisen selainohjelmistosi asetuksella. Huomautamme kuitenkin, että jos teet niin, et ehkä voi käyttää kaikkia tämän sivuston toimintoja kaikilta osin. Voit myös estää evästeen luomien ja verkkosivustolla vierailuusi liittyvien tietojen (esim. IP-osoitteen) siirtämisen Googlelle ja estää Googlea käsittelemästä näitä tietoja lataamalla ja asentamalla selainlaajennuksen seuraavasta linkistä: http://tools.google.com/dlpage/gaoptout.

Vaihtoehtona selainlaajennukselle tai mobiililaitteen selainta käyttäessäsi voit estää Google Analyticsin suorittaman tulevan tiedonkeruun tällä sivustolla napsauttamalla tätä linkkiä (esto toimii vain kyseisessä selaimessa ja tällä toimialueella). Tässä yhteydessä laitteeseesiSivu 5/7tallennetaan estoeväste. Jos poistat evästeet tästä selaimesta, sinun on napsautettava linkkiä uudelleen.

5. Vastustamisoikeus

Voit milloin tahansa kieltää tietojesi käsittelyn markkinointitarkoituksiin. Tämä koskee erityisesti tietojen käyttöä markkinointiuutiskirjeiden lähettämiseen. Tässä tapauksessa olemme lain mukaan velvollisia lopettamaan tietojen keräämisen, käsittelyn ja käytön.

Siltä osin kuin käsittelemme henkilötietojasi EU:n tietosuoja-asetuksen 6. artiklan kohdan 1 f mukaisen oikeutetun edun perusteella, voit milloin tahansa kieltää tietojen käsittelyn omasta erityistilanteestasi johtuvista syistä. Ota tällaisessa tilanteessa yhteyttä kohdassa 8 mainittuun tahoon. Tarkistamme, onko oikeutettu etumme tietojen käsittelyyn myös sinun tapauksessasi ensisijainen vai ovatko sinun etusi erityistilanteesi vuoksi ensisijaisia. Jälkimmäisessä tapauksessa mukautamme tietojesi käsittelyä kieltosi mukaisesti. Tässä tapauksessa emme voi hoitaa jo tehtyjä ja mahdollisia tulevia tilauksia.

6. Luovuttaminen kolmansille osapuolille

6.1 Tietojen luovuttaminen henkilötietojen käsittelijöille

Käytämme henkilötietojen käsittelyssä joiltakin osin palveluntarjoajia lainmukaisten vaatimusten mukaisesti, eli meidän toimeksiannostamme, ohjeidemme mukaisesti ja meidän valvonnassamme.

Henkilötietojen käsittelijöitä ovat erityisesti tekniset palveluntarjoajat, joita käytämme sivustomme tarjoamiseen ja palvelujemme toteuttamiseen käytännössä, esimerkiksi ohjelmistotuen, tietokonekeskusten ja teknisten evästeiden tarjoajat. Käytämme henkilötietojen käsittelijöitä, kuten sähköpostin lähetyspalveluiden ja analyysievästeiden tarjoajia, myös mainonnan ja markkinoinnin toteuttamiseen käytännössä.

Näissä tapauksessa olemme edelleen vastuussa tietojen käsittelystä. Henkilötietojen luovuttaminen ja käsittely henkilötietojen käsittelijöille tai niiden toimesta tapahtuu sen oikeudellisen perusteen nojalla, joka kulloinkin tietojen käsittelyn sallii. Eriteltyä oikeudellista perustetta ei vaadita.

6.2 Tietojen luovutus kolmansille osapuolille

Emme luovuta henkilötietojasi muille kolmansille osapuolille markkinointitarkoituksiin muutoin kuin edellä kuvatuilla tavoilla.

Henkilötietoja luovutetaan kolmansille osapuolille vain silloin kun ja siinä määrin kuin (i) se on välttämätöntä sopimussuhteen hoitamiseksi (erityisesti luovutus kumppaneille, joiden bonuksiin tilauksesi vaikuttaa), (ii) laki velvoittaa meidät siihen tai (iii) kun se on välttämätöntä sopimussuhteen tai muiden kanssasi tehtyjen sopimusten sekä oikeuksiemme ja vaatimustemme toteuttamiseksi.

Jos joku kumppaneista, joiden bonuksiin tilauksesi vaikuttaa, sijaitsee Euroopan talousalueen ulkopuolisessa maassa, tiedot siirretään vain kun EU:n tietosuoja-asetuksen tätä koskevat edellytykset täyttyvät, erityisesti siis silloin kun vastaanottajan riittävä tietosuojataso on varmistettu.

7. Turvallisuus

Toteutamme asianmukaiset tekniset ja organisatoriset toimenpiteet taataksemme erityisesti sen, että henkilötietosi ovat suojassa katoamiselta, virheellisiltä muutoksilta ja kolmansien osapuolten valtuuttamattomalta pääsyltä. Toimenpiteitä muokataan jatkuvasti kehittyvien teknisten mahdollisuuksien mukaan.

8. Yhteystiedot

Kysymyksesi ja huomautuksesi tietosuojaan liittyen ovat meille tervetulleita ja tärkeitä. Voit ottaa meihin yhteyttä seuraavassa osoitteessa:

Vastuullinen taho: LR Health & Beauty Systems Oy, Joukahaisenkatu 6, 20520 Turku ; service.fi@lrworld.com

Huomautamme, että olemme yhteisrekisterinpitäjiä henkilökohtaisten tietojesi käsittelyssä niiden kumppaneiden kanssa, jotka ovat värvänneet sinut suoraan tai epäsuorasti (EU:n tietosuoja-asetuksen artikla 26). Jos haluat harjoittaa tietosuojaan liittyviä oikeuksiasi, käänny meidän puoleemme.

9. Säilytyksen kesto

Säilytämme henkilötietojasi niin kauan kuin säilytyksen tarkoitus on olemassa ja edellyttää tietojen säilytystä. Perustietosi ja tilaustietosi säilytetään niin kauan kuin tilauksen käsittelyn kannalta on tarpeen tai unionin määräykset sekä kansalliset lait, asetukset ja muut määräykset sitä edellyttävät.

Ainoastaan markkinointitarkoituksiin tallennetut tiedot, eli erityisesti selaustiedot, poistetaan, jos meidän oikeutettu etumme ei edellytä niiden säilyttämistä.

10. Oikeutesi

EU:n tietosuoja-asetuksen mukaan sinulla on oikeus vaatia tietoa käsittelystä, tietojen oikaisua tai poistoa ja käsittelyn rajoittamista, harjoittaa tietojen siirrettävyyttä koskevaa oikeuttasi ja edellä kuvattua vastustamisoikeuttasi sekä kumota antamasi suostumukset. Siltä osin kuin näihin oikeuksiin liittyy edellytyksiä EU:n tietosuoja-asetuksessa, tämä pätee vain kun nämä edellytykset täyttyvät.

Käytä edellä annettuja yhteystietoja, jos haluat harjoittaa oikeuksiasi. Oikeuksia harjoittaessasi sinun on todistettava henkilöllisyytesi, jotta tietojen päätyminen valtuuttamattomille kolmansille osapuolille estetään.

Lisäksi sinulla on oikeus tehdä valituksia valvontaviranomaiselle. Jos sinulla on epäilyksiä tietojesi käsittelyn lainmukaisuuden suhteen, ota meihin yhteyttä, jotta voimme selvittää ne.

11. Tietosuojaselosteen muutokset

Tämän tietosuojaselosteen sisältöä saatetaan joutua muuttamaan aika ajoin. Pidätämme siksi oikeuden muokata sitä milloin tahansa. Julkaisemme muokatun versionSivu 7/7tietosuojaohjeista tässä samassa paikassa. Lue tietosuojaohjeet uudelleen, kun vierailet taas sivustollamme.

Versio. toukokuu 2018